BOBCATSSS visszatekintés és mindenféle március elejei közlendők

A nagy kavarodásban végül nem maradt idő külön az utolsó napról írni. Nagyon jó volt a hollandok workshopja az augmented reality témakörben. Remélhetőleg sikerül majd megvalósítanunk a cseh könyvtárszakos szakos hallgatók által Moodle környezetben fejlesztett könyvtárosokat megcélzó angol nyelvoktató e-learning tanfolyam itthoni implementációját.  Nagyon sok érdekes és kedves emberrel ismerkedtem meg a konferencia alatt. A közösségi médiafelületek pedig ideális eszközként kívánkoznak a velük való  kapcsolattartáshoz.
S ha már itt tartunk, akkor felhívom kedves olvasóim figyelmét, hogy miután nagyon rendszertelenül tudok blogolni, a legfrissebb híreket (melyekről értesülök) megírom, illetve másoktól továbbítom röviden a twitter mikroblog rendszeren . Lenne rá lehetőség, hogy belinkeljem ide a blogfelületre is a twitter hírcsatorna tartalmát. Miután azonban sokan feedolvasóval követnek s amúgy sem csak a blogot érintő könyvtáros dolgokról van feltétlen szó benne, így úgy gondolom, inkább érdemes a követőmmé válni, vagy rendszeresen látogatni a megadott oldalt illetve weben fellelhető számos alkalmazás segítségével használni a twittert (böngészőből ilyen a címsorból behívható. a turulcsirip vagy a yamm, de ha nem akarunk folyton egy twitter fület nyitva tartani a böngészőn, akkor kiegészítőként telepíthető például a Yoono is).
Most továbbítottam  a twitteren például, hogy a Helsinkiben lezajlott The New Library konferencia prezentációi már elérhetővé váltak. Érdemes böngészgetni köztük, hiszen a konferencia a különféle könyvtári funkció és feladatok valamint a könyvtári design különféle összefüggéseit járta körül. Sajnos  az oslói városi könyvtár vezetője Liv Saeteren prezentációja hiányzik a sorból, remélem azért fel fog bukkanni majd…
Végül egy technikai jellegű értesítés: A blogom klogos felülete az új WordPress MU alapú klog hálózat része lett Takács Dani segítségével. A sablon is várhatóan hamarosan verziófrissítésen esik át, ez viszont azt jelenti, hogy az összes manuális betoldásról újra gondoskodnom kell majd (javascriptes kódrészletek s RSS widgetek). Ha nem néz minden úgy ki, mint ahogyan eddig, s eltűnnek időlegesen, vagy véglegesen egyes kiegészítő elemek, annak ez a magyarázata. A bejegyzések tartalmát viszont ez semmilyen módon nem érinti, s amúgy az eddigi design, minimális módosulásokkal a másik felületen is megtalálható. Ezt a címet  jó eltárolni arra az esetre is, ha a klog szolgáltatónál esetleg kiesés lenne a szolgáltatásban (természetesen fordítva is érvényes a dolog).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük