Blogos körkérdés

Elindult lavinaszerűen egy blogos körkérdés amit Ádám postázott hozzám. Íme a kérdések és a válaszok:

1. Melyik könyvtárnak vagy a tagja? Az Országgyűlési Könyvtárnak, az FSZEK Könyvtárának és a váci Katona Lajos Városi Könyvtárnak, Dániában az Aalborg University Librarynek. Tagja voltam korábbana British Council könyvtárának,  Szegeden a Somogyi-könyvtárnak és az SZTE Egyetemi Könyvtárnak.

2. Kedvenc könyvtáros történeted?Több is van, főként Dániához kötődnek. A legvidámabb talán, mikor a vizsgákra készülődés közben pihenésképpen pizzát vásároltunk az aalborgi kampuszon és bevonulva az egyetemi könyvtár minden igényt kielégítő házimozi termébe, pihenésképpen megnéztük az ott kint magyar szinkronnal(!) megvásárolt Love Actually című vígjátékot. Mindez ott a világ legtermészetesebb dolga volt így-kintről bevitt, pizzával a könyvtáron kívül vásárolt dvd-vel. Sőt még minden technikát be is állítottak a könyvtárosok nekünk.

3. Mekkora volt a legnagyobb büntetést amit kifizettél? Szánom-bánom, több ezer forint (nem emlékszem a pontos összegre), mikor angol nyelvű könyveket kölcsönöztem az FSZEK-ból, nem volt elég a kétszeri netes hosszabbítás sem így hónapokat csúsztam a visszavitellel. Egyébként a kutya sem kereste egyébként ezeket a könyveket, mikor bementem, a büntetés kifizetése után újra ki tudtam kölcsönözni az összeset (így most újra jön a kétszeri netes hosszabbítás…).

4.  Az FSZEK-ból a maximális mennyiségű kivihető könyv (10) van nálam most. Főképp a már előzőleg említett angol nyelvű munkák.

5. Ismersz-e könyvtáros blogot? Melyik az?Könyvtári témájút sokat. Könyvtáros által írtat Magyarországon talán csak Domonkosét. Külföldi példák persze bőven vannak, az egyik itt szerepel RSS-feed formájában a blogom oldalsávjában.

Én passzolok  HSD-nek, Nikolettnek, Monának, Imecs Áginak és Bondor Erikának.

3 hozzászólás “Blogos körkérdés” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Nyilvános Könyvtár
  2. Visszajelzés: könyvtáras mém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük